Onze favorieten op een rijtje!

Op dinsdag 2 april vieren we de internationale dag van het kinderboek. Het ideale moment dus om onze favoriete verhaaltjes voor het slapengaan even in de verf te zetten. Ontdek hier de persoonlijke kinderboeken selectie van onze Nachtwachters.

De favoriet van Victore

Victore en haar twee kindjes genieten telkens weer opnieuw van het grappige verhaal over "Meneertje Prot". Dit boek, geschreven door Alice Reijs, wordt gekenmerkt door humoristische illustraties en brengt de boodschap dat je van iets negatiefs altijd iets positiefs kunt maken. Het is een feelgood verhaal over een jongen die op een speelse manier omgaat met zijn windjes.

De favoriet van Kim

Kim zet graag "De Kerstman op cadeautjestocht" in de kijker. Een prachtig geïllustreerd en wereldwijd bekend zoekboek voor jong en oud, geschreven door Mieke Goethals. Mieke, die naast schrijfster vooral een goede vriendin van Kim was, inspireerde met haar positiviteit en creativiteit iedereen die haar pad kruiste, dus ook Kim. Helaas kwam ze veel te vroeg en plotseling te overlijden door kanker, waardoor haar carrière van korte duur was. Maar de paar boeken die ze uitbracht, worden des te meer gekoesterd en vormen een mooie tastbare herinnering.

De favoriet van Mathilde

Mathilde was tijdens haar kinderjaren helemaal in de ban van de vele avonturen van Tiny, de prachtige tekeningen en de herkenbare verhaallijnen van de hand van Gilbert Delahaye en Marcel Marlier. Ze kon urenlang door haar collectie boekjes bladeren, en zelfs vandaag toveren ze nog steeds een glimlach op haar gezicht. En die boekjes? Die zijn goed bewaard gebleven, klaar voor de volgende generatie of... voor Mathilde zelf, nu en dan.

De favoriet van Annelie

Bij Annelie, schittert "Pippa en Otto op de Noordpool" van Patricia Geis  op de boekenplank. Als mommy-to-be en liefhebber van prachtige illustraties was dit pop-up boek het eerste dat ze aanschafte voor haar toekomstige dochter. Ze kon het niet weerstaan en kijkt volop uit naar het moment waarop ze samen met dochterlief door dit vrolijke boekje kan bladeren over Pippa en Otto die samen de verschillende dieren van op de Noordpool leren kennen.

De favoriet van Phaedra

Net zoals Mathilde is Phaedra een grote fan van de Tiny-verhaaltjes en heeft ze door de jaren heen een mooie collectie verzameld. Net zoals "Tiny speelt moedertje" droomt Phaedra ervan ooit een eigen gezin te hebben en kijkt ze er al naar uit om haar liefde voor de Tiny-boekjes door te geven. 

De favoriet van Marijke

Marijke voelt zich nostalgisch wanneer het boek "Het Gouden Bedtijdboek" tevoorschijn wordt gehaald. Het boek, dat dateert uit 1966, omvat vele kortverhaaltjes en rijmpjes rond diverse thema's. Als kind verslond ze vele uren met het doorbladeren van dit veelzijdige boek, en dat is er ook aan te zien. De pagina's vallen bijna uit elkaar, maar dat is geen reden om het boek weg te doen; integendeel! Het is een uniek stuk met vele herinneringen aan haar kindertijd en het zal altijd een speciaal plekje in haar hart hebben.

Maak kennis met ons fijn team

Het team van De Nachtwacht? Dat is één grote familie. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Allemaal met die ene missie voor ogen: tot het uiterste gaan voor het bed dat het best bij jou past!