Julien Vermote vervoegt het profteam van Visma-lease a bike.

Een jaar lang mochten we ons bij De Nachtwacht trotse sponsor noemen van de eenmansploeg Secteur-Dualar. Da man achter de ploeg? Julien Vermote, wielrenner maar vooral broer en zoon van onze Nachtwacht Familie.

Wanneer dromen werkelijkheid worden!

We nemen het allemaal weleens in de mond: 'Als je iets wilt, dan moet je ervoor werken en ervoor gaan.  Wel, Julien Vermote, wielrenner maar vooral broer en zoon van onze Nachtwacht Familie, bewijst dat dit effectief loont.

Nadat zijn contract bij Alpecin-Deceuninck niet werd verlengd, liet dit in het eerste geval een domper na, maar Julien bleef niet bij de pakken zitten.

Het afgelopen jaar bleef hij trainen onder zijn éénmansploeg Secteur-Duolar, die hij zelf opstartte met steun van familie en vrienden, waaronder De Nachtwacht, waar zusjes Mathilde & Victore medezaakvoerder zijn en mama Marijke vanaf het prille begin deel uitmaakt.

Ook broer Alphonse Vermote, eveneens een fervent coureur, stond met zijn medisch sportcentrum Vitori als een blok achter broer Julien. Kortom, een ijzersterk supportersteam!

Op diverse kermiskoersen trok men grote ogen en was het duidelijk dat Julien in topconditie verkeerde. Julien stond er en liet zonder twijfel indruk na, en zo ook bij Visma-Lease a bike. Directeur Meryn Zeeman van Visma-Lease a bike was zich bewust van Juliens doorzettingsvermogen, harde werkersmentaliteit en passie. Toen er plots een plek in de ploeg vrijkwam, kwam de naam Vermote dan ook snel ter sprake.

En jaja, hij heeft wel degelijk een contract te pakken en maakt binnenkort deel uit van de ploeg waar ook toprenners zoals Wout Van Aert en Jonas Vingegaard toe behoren. Deze wending zorgt er dan misschien wel voor dat ons sponsorcontract van zijn éénmansploeg ten einde komt, maar we zijn bijzonder trots dat we met De Nachtwacht en als familie hebben kunnen bijdragen aan dit prachtige, doch uitzonderlijke traject.

 

Foto uit het Nieuwsblad © VDB

Lees hier het artikel.

Lees ook

  • Julien Vermote, getalenteerd wielrenner en liefhebber van een goede nachtrust

    Julien presenteert trots het truitje van zijn eenmansploeg, waarop De Nachtwacht als één van de hoofdsponsors prijkt!

    Julien Vermote, getalenteerd wielrenner en liefhebber van een goede nachtrust

    Julien presenteert trots het truitje van zijn eenmansploeg, waarop De Nachtwacht als één van de hoofdsponsors prijkt!