Latex matrassen

Wat is een latex matras? 

Een latex matras is een matras met een latex- of rubberkern. Dit kan natuurlatex zijn van de rubberboom of synthetische latex, maar meestal bestaat de latex uit een combinatie van de twee. Wij werken enkel met de natuurlatex matrassen van Swissflex

Op welke bodem leg je een latex matras? 

Een latex matras komt best tot zijn recht op een lattenbodem. Een goede latex matras neemt de vorm van het lichaam aan, op voorwaarde dat ze ook goed ondersteund wordt waar nodig. We raden dan ook aan om te kiezen voor een goede bodem als drager.

Bij De Nachtwacht kiezen we al jaren voor het Zwitserse Swissflex, de topper onder de lattenbodems en natuurlatex matrassen. We raden absoluut af om een latex matras op een boxspring of spiraalbodem te leggen.

Wil je graag nog meer informatie over een latex matras of er zelf één uitproberen, neem dan contact met ons op of bezoek de winkel te Kortrijk.

Meer info arrow

Voordelen van een latex matras

  • Ondersteunt én neemt de vorm van je lichaam aan
  • Ventileert beter dan de meeste andere schuimen
  • Voelt warmer aan dan een veren matras

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke latex?

Natuurlatex is elastischer dan synthetische latex. Hierdoor neemt het iets meer de vorm van het lichaam aan. Daar tegenover staat een kortere levensduur en een grote ecologische voetafdruk. Zeker als de latex aan de andere kant van de wereld geschuimd wordt: hierdoor moet een groot volume zeer ver getransporteerd worden.

Wanneer je toch een goed ventilerende latex matras wil, overweeg dan Talalay-latex. Deze latex heeft extra behandelingen ondergaan, waardoor de structuur meer open is.

Het verschil tussen latex en andere matrassen?

Nadeel van een latex matras is het mindere ventilerend en vochtopnemend vermogen, dat lager ligt dan bij een goede pocketveren matras of geltex matras. Het ventileert wel beter dan de meeste andere schuimen zoals traagschuim en koudschuim. Een latex matras is meestal een volle blok materiaal, waardoor het warmer aanvoelt dan een veren matras.

We bieden latex matrassen aan in verschillende afmetingen. Op zoek naar een latex matras 80x200, 90x200, 160x200, 180x200 of 200x200? Dit is allemaal mogelijk. Ook specialere maten kunnen bij ons besteld worden, contacteer ons gerust

 ‘Wachtmerries’ vermijden?