Traagschuim matrassen

Waarop letten bij het kopen van een traagschuim matras?

Een traagschuim matras kopen gaat volgens de oude vuistregel dat goedkoop niet altijd de beste koop is. Toch kunnen traagschuim matrassen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs gevonden worden. Let hiervoor in ieder geval op volgende aandachtspunten: 

  • levensduur van de traagschuim matras
  • ventilerend vermogen
  • temperatuurreactie
  • dichtheid van het traagschuim

Benieuwd naar de voor- en nadelen van een traagschuim matras? Lees hier of een traagschuim matras iets voor jou kan zijn!

Test jouw traagschuim matras

Bij De Nachtwacht helpen we jou graag bij het vinden van onder andere traagschuim matrassen. Als Tempur Premium dealer zijn wij het belangrijkste verdeelpunt van Tempur

Meer info arrow

Voordelen van een traagschuim matras

  • Keert na indrukking langzaam terug naar de originele vorm
  • Wordt zachter onder invloed van lichaamswarmte
  • Minder woelen en draaien
  • Drukverlagend en zorgt dus voor een verbeterde bloedsomloop

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Hoe lang gaat een traagschuim matras mee? 

Een goede traagschuim matras gaat ongeveer 10 jaar mee. Hiervoor is een hoge densiteit nodig. Dit is een van de punten waar Tempur zich onderscheidt: het heeft een veel hogere densiteit dan alle andere traagschuimmatrassen.

Daarnaast is het ventilerend vermogen cruciaal. Als je een matras koopt die onvoldoende ventileert, kan je het erg warm krijgen. Vooral in de warmere maanden kan dit onaangenaam zijn. Ook daar heeft Tempur op ingespeeld met zijn laatste ontwikkelingen.

 

 

Visco, NASA of is het Tempur?

Soms zijn ze te vinden onder de naam visco matrassen, of visco-elastische matrassen of NASA-schuim. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is namelijk ontwikkelaar van het traagschuim dat de naam ‘Temper Foam’ meekreeg.

Uiteindelijk is het materiaal nooit gebruikt in een uitgaande ruimteraket, maar echt bekend werd het materiaal toen het Deense bedrijf Tempur de licentie verworf om het product verder te ontwikkelen tot matrassen en hoodkussens. De eerste afnemers waren ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar tegenwoordig ligt het in ettelijke slaapkamers.

Vandaag is Tempur het enige matras- en kussenmerk onder licentie van de US Space foundation dat het 'Certified Technology'-zegel mag gebruiken.

 ‘Wachtmerries’ vermijden?