4 oplossingen tegen de vervelende naad tussen twee matrassen

De vervelende naad tussen twee matrassen

Een van de grootste frustraties: de naad tussen twee aparte matrassen. Onmogelijk om knus bij je partner te liggen, want voor je het weet schuiven de matrassen uit elkaar en zak je weg tussen die vervelende naad. Hieronder geven we jou graag enkele oplossingen mee, waardoor jij straks opnieuw terug kan slapen waar je wil.

Zoek je nog een oplossing voor die andere grote frustratie: vechten om een te klein dekbed? Ontdek hier de ideale afmeting dekbed voor jou!

1. Pont d'amour of matraswig

De snelste en goedkoopste oplossing om de naad tussen twee matrassen weg te werken is een pont d’amour. Ook wel gekend als matraswig, T-stuk of vulstuk. Een pont d’amour is een soort hulpstuk in de vorm van een T die je tussen de twee aparte matrassen plaatst om de ruimte ertussen op te vullen. Van 2 aparte matrassen maak je dus op die manier één grote matras. De pont d’amour blijft goed op zijn plaats zitten, jij slaapt dus opnieuw waar je wil.

Ontdek de pont d’amour van Magnitude in onze winkel: een T-vormig schuim met klemprofiel, bovenaan bekleed met anti-allergische Oxygène matrastijk.

Let wel op: is jouw bed elektrisch of handverstelbaar? Schuiven de twee matrassen echt open? In deze gevallen is een pont d’amour niet geschikt voor jou. Lees hieronder verder wat voor jou wel de oplossing kan zijn.

2. Topmatras of splittopper

Een topmatras biedt een zachte en eenvoudige oplossing voor de naad tussen twee matrassen. Je creëert het gevoel van een tweepersoonsbed, zonder je individuele comfort op te geven. Een topper is vooral ideaal voor wie graag zacht slaapt, slaap jij dus liever stevig of heb je het snel te warm, dan is dit misschien niet de juiste oplossing voor jou. Met een topmatras zorg je voor een eerste zachte, knusse indruk zonder de steun van je matras te verliezen. Hoe dikker de topmatras, hoe minder je de naad zal voelen, maar ook hoe warmer en zachter je zal slapen.

Een topmatras brengt nog andere voordelen met zich mee, ontdek ze hier!

Is jouw bed elektrisch verstelbaar, maar droom je van een topmatras om die vervelende naad weg te werken? Dan is een splittopper perfect voor jou.

De split die in deze topmatras zit, zorgt ervoor dat je gemakkelijk de ene helft omhoog kan bewegen zonder dat de matras verschuift. Heel handig wanneer je partner bijvoorbeeld nog wat wil lezen, maar jij gewoon wil slapen.

3. Eén grote matras met twee verschillende hardheden

De vorige twee oplossingen blijven in veel gevallen een ‘lapmiddel’ voor mensen die vroeger al twee aparte matrassen kochten en zich storen aan de naad in het midden. Zijn je matrassen echter aan vervanging toe? Dan is het beter om hier vooraf goed over na te denken of dit met onze Nachtwachters te bespreken. Zo voorkom je latere ergernissen.

Bij de meeste van onze merken krijg je de optie om verschillende hardheden te combineren in één grote matras. Slaapt je partner dus beter op een harde matras, maar jij slaapt liever op een zachte matras? Dan hoeft dat niet meteen te betekenen dat jullie twee aparte matrassen moeten kiezen. Het is perfect mogelijk om twee verschillende kernen te combineren in één grote matras. Zo hebben jullie geen last van de vervelende naad in het midden. Jij hoeft ons alleen te laten weten wie aan welke kant slaapt.

Benieuwd wat de ideale hardheid voor jou is? Dat lees je hier!

4. Twee aparte matrassen met rits

Kies je voor de luxueuze matrassen van VispringFylds’MagnitudeSchramm of Swissflex? Dan krijg je de optie jouw twee eenpersoonsmatrassen af te laten werken met ritsen langs de zijkant. Op die manier kan je de matrassen eenvoudig aan elkaar ritsen, de naad tussen de twee matrassen verdwijnt en je hebt er helemaal geen last meer van.

Tip: neem je liever twee aparte matrassen – omdat je een verstelbaar bed hebt, bijvoorbeeld -  dan let je best op de vorm van de matras. Als je de naad minder wil voelen, kies je best voor een ‘vierkante matras’ (wordt meestal afgewerkt met bies). Afgeronde matrassen (meestal zit de rits dan op de helft van de hoogte van de matras) zorgen voor een minder aansluitend slaapoppervlak.

 

Nog vragen of twijfels? Contacteer onze Nachtwachters, zij geven je graag slaapadvies op maat!