Onze 7 tips voor een frisse nachtrust

Het belooft een hete zomer te worden! Nu de temperaturen de pan uit swingen, loont het de moeite om onze tips en producten te overlopen die jouw nachten wat draaglijker kunnen maken. Vanavond fris slapen? Lees dan snel verder:

Fris slapen deze zomer

1. Kies voor fris bedlinnen

Vermijd, zeker in de zomer, bedtextiel met synthetische materialen. Kies eerder voor een katoenen of linnen dekbedovertrek. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor jouw nachtkledij. Deze natuurmaterialen ademen en helpen dus om de warmte van het lichaam makkelijk te evacueren. Linnen neemt daarnaast heel goed vocht op en geeft dat ook gemakkelijk terug af aan de lucht, zo blijft jouw dekbedovertrek droog en fris aanvoelen.

Veel mensen kiezen er trouwens voor om tijdens de warmste nachten enkel met een laken te slapen!

Tip: Stop je lakens een uur voor het slapengaan in een tas in de diepvries. Haal ze net voor je gaat slapen weer uit de diepvries, dankzij het frisse gevoel val je snel in slaap.

2. Fris slapen met de Smartsleeve matras- en kussenbeschermer:

Dankzij de 3-dimensionale kruisstructuur ontstaat er een ventilerende luchtlaag in de matras- en kussenhoezen van Smartsleeve. Hierdoor blijft de lucht onder het lichaam in beweging en kan het opgenomen vocht verdampen.

Vraag er naar in de winkel!

Tip: Stop een waterkruik vooraf in de koelkast, en leg hem in jouw bed van zodra je gaat slapen. zo blijft je bed enkele uren lekker fris.

3. Kies voor een fris dekbed

Ook in de dekbedden bestaan verschillende materialen die niet te warm zijn, maar toch nog aangenaam zijn wanneer het 's nachts wat afkoelt. Vermijd ook hier opnieuw synthetische materialen maar ga bijvoorbeeld voor een zomerdons of een bamboe dekbed. Bamboe voelt zeer koel en zacht aan, het is temperatuurregulerend en ademend. Dit maakt het het ideale dekbed voor deze tropische temperaturen.

Vraag er naar in de winkel, wij helpen jou graag in je zoektocht naar het beste zomerdekbed voor jou!

4. Slaap op een frisse matras

Houd er bij je keuze van matras rekening mee, dat een groot deel van de warmte tijdens het slapen door de isolatie van de matras gecreëerd wordt. Synthetische materialen zullen klammer aanvoelen dan natuurlijke grondstoffen. Schuim- en latexmatrassen ventileren minder dan een goede pocketverenmatras. Best zijn enkel natuurmaterialen rechtstreeks op de pocketveren, en ook Talalay-latex. Deze laatste heeft een zeer open structuur en ventileert bijgevolg veel beter dan gewone latex en koudschuim. De beste matrassen op de markt zullen bijna altijd deze twee materialen gebruiken als afdeklaag. 

Houd er zeker ook rekening mee dat een topmatras warmer aanvoelt dan een gewone matras, je ligt er meer in, waardoor de warmte niet goed weg kan.

Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze winkel in Kortrijk voor meer uitleg!

5. Sluit je gordijnen of rolluiken

Probeer overdag de zon zoveel mogelijk buiten te houden. Dit doe je het best door rolluiken en gordijnen gesloten te houden, en dan zeker deze in de slaapkamer. Wanneer het buiten terug wat frisser is ('s morgens vroeg of 's avonds) kan je het raam bij droog weer wel laten open staan om de kamer te verluchten. Op die manier kunnen de muren ook wat koude opnemen en blijft het langer fris in huis. 

6. Schakel elektronica uit

Vlak voor het slapen nog je mails of sociale media checken is sowieso af te raden (lees hier waarom). Zeker met deze temperaturen laat je jouw GSM of laptop best aan de kant staan, deze geven namelijk veel warmte af en dat willen we natuurlijk vermijden!

7. Koud washandje

Onze laatste tip? Letterlijk het hoofd koel houden! Maak een washandje nat, stop het in de diepvries en leg het koude washandje op je voorhoofd of in je nek wanneer je gaat slapen.

 

We wensen je frisse nachten deze zomer! Toch nog te warm of andere vragen? Contacteer ons of kom eens langs in de winkel.