Waarom bedlinnen en kleding stomen?

We willen je helpen zo goed mogelijk zorg te dragen voor jouw bedlinnen, zodat je er zo lang mogelijk kan van genieten. Daarom schreven we voor jou de voordelen van stomen en het gebruik van een handstomer voor jouw textiel neer. Je zal bovendien snel merken dat je een stomer voor meer dingen kan gebruiken dan je initieel verwacht had!

Waarom bedlinnen en kleding stomen?

Het stomen van bedlinnen en kleding heeft hetzelfde effect als het laten luchten, alleen werkt het veel sneller en efficiënter. De hete stoom (97-99°C) van een stomer vermindert slechte geurenelimineert veel bacteriën en verwijdert oppervlakkig vuil. Door de stoom zwellen de textielvezels op, krijgen ze hun natuurlijke vorm terug en blijft het textiel kreukvrij. Daarnaast zal de stof dikker aanvoelen en kleuren zullen er glanzender en rijker uitzien dan wanneer je de stof zou strijken. Stomen is niet alleen een zachte manier om allerlei stoffen te verzorgen, het is ook een gemakkelijkere en duurzamere optie dan strijken.

Foto: Steamery Stockholm Cirrus No.2 steamer. Kostprijs: 120 euro.

Een handstomer is een geweldig product om jouw kledingstukken of bedlinnen tussendoor op te frissen. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt en vlug de deur uit moet ’s morgens bijvoorbeeld.

Maar het stopt niet bij bedlinnen en kledij, je kan een stomer ook perfect gebruiken op andere textiel in jouw huis. Maak er een gewoonte van om af en toe al jouw woningtextiel te stomen. Je kan geld (en het milieu!) besparen door zelf jouw tapijt te stomen, in plaats van het naar een stomerij te brengen. Ook je zetel, hoofdbord of gordijnen kan je gemakkelijk stomen, gebruik eventueel een verlengsnoer en een ladder, en je gordijnen zien er terug als nieuw uit zonder dat je ze zelfs maar moet afhalen.

Over de steamer van Steamery Stockholm

Met een gewicht van slechts 0,58 kg en een tijdsefficiënt opwarmingseffect zijn de steamers van Steamery Stockholm niet enkel handig voor gebruik in het dagelijkse leven, maar ook perfect om mee te nemen op reis.

Deze stomers zijn heel eenvoudig in gebruik en zien er dankzij het Scandinavische design ook nog eens heel stijlvol uit. Wij gebruiken de steamers van Steamery Stockholm voor de styling van onze bedden in de showroom, jij kan thuis gemakkelijk hetzelfde doen. Gebruik het op je dekbedovertrek, kussenslopen, sierkussens en bedsprei. 

Foto: Steamery Stockholm Cirrus No.2 steamer. Kostprijs: 120 euro.

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!