Wat zijn de voordelen van een matras met paardenhaar?

Paardenstaarthaar wordt al eeuwenlang gebruikt als vulling in de productie van bedden. Niet zonder reden, want het heeft enkele fantastische eigenschappen. Hieronder lees je vijf voordelen van een matras met paardenstaarthaar:

1. Verend vermogen

Elke gekrulde paardenstaarthaar werkt als een kleine veer, je kan het vergelijken met miljoenen extra veren die toegevoegd worden aan jouw bed. De vezels van het paardenstaarthaar veren na compressie terug en herstellen zo de matras na jouw nachtrust.

2. Ventilatie en droog slaapcomfort

Paardenstaarthaar zorgt voor een optimale ventilatie. Al die kleine veren functioneren ook nog eens als een soort holle buis die het vocht afvoert en de frisse lucht binnenlaat. Met paardenstaarthaar geniet je van een droog slaapcomfort, dit verhindert de groei van bacteriën, schimmels en huismijt. 

3. Gelijkmatige temperatuur

Met paardenstaarthaar in jouw matras wordt een gelijkmatige temperatuur bewaard. Alle overtollige warmte en vocht uit je lichaam wordt tijdens je slaap afgevoerd. Op die manier maakt paardenstaarthaar komaf met overmatig transpireren en koude rillingen. Je geniet dus van een diepere slaap en wordt ’s morgens fris en uitgerust wakker.

4. Natuurlijk en duurzaam

Zowel De Nachtwacht als onze leveranciers hechten belang aan het gebruik van natuurlijke en duurzame producten. Het hele proces van wassen, verwarmen en ontsmetten van het paardenhaar wordt dan ook voltooid zonder toevoeging van vreemde stoffen. Daarnaast zullen de vezels in het paardenhaar niet breken of hun natuurlijke flexibiliteit verliezen, wat het ook een duurzaam product maakt.

5. Geschikt voor allergieën

Het paardenhaar in de matrassen die wij aanbieden werd grondig schoongewassen, gestoomd en is volledig vrij van allergene stoffen. Ook wie last heeft van allergieën kan dus genieten van een matras met paardenstaarthaar. Hästens voerde bijvoorbeeld zeer uitgebreide testen uit om te kunnen garanderen dat ook mensen met een allergie voor paarden zonder problemen kunnen genieten van een goede nachtrust.

Nog niet overtuigd? Kom gerust eens langs in de winkel, hier kan je het bewerkte paardenhaar zelf vasthouden en kijken of je effecten merkt.

Hästens en Vispring

De twee bekendste merken die werken met paardenstaarthaar zijn de Zweedse hofleverancier Hästens en het Engelse Vispring. Wij hebben beide topmerken in ons assortiment, kom dus gerust eens langs en test of het iets voor jou kan zijn. Of contacteer ons online.