Welke boxspring is beter: Vispring of Hästens?

Wanneer het over boxsprings gaat zijn Hästens en Vispring de twee absolute topmerken. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we één van de weinige winkels zijn die beide merken mogen verdelen. Maar welk merk is nu het beste, Vispring of Hästens? Het is een vraag die wij terecht regelmatig krijgen voorgeschoteld. Daarom besloten wij om een uitgebreide en objectieve vergelijking tussen beide merken te maken. Je zelf online al eens informeren over welk merk het beste bij jou kan passen is positief, maar kom zeker ook eens langs in de showroom om het gevoel van ieder merk te ervaren en maak voor jezelf uit op welk bed jij het comfortabelst ligt!

Over Vispring

In 1899 werd de vrouw van de Engelse ingenieur James Marshall ziek. Hij maakte zelf met de hand een matras met natuurlijke materialen, en schonk zo zijn vrouw een betere nachtrust. Het verhaal van Vispring begon dus met het geschenk van een man aan zijn geliefde. Marshall ontwierp de eerste matras met losse pocketveren: het begin van ongekend comfort en luxe. Springveren werden toen wel al gebruikt in sofa’s en stoelen, maar werden nog nooit in de vorm van pocketveren in een matras gebruikt.

In 1901, in Londen, ontstond uiteindelijk de Marshall Sanitary Mattress Company. In 1911 veranderde de naam naar VI-spring. het Romeinse cijfer VI verwijst naar de veren met 6 windingen die op dat moment in de matras gebruikt worden. Vanaf het jaar 1911 mag Vispring matrassen leveren aan verschillende luxeschepen, waaronder zelfs de Titanic.

Vandaag de dag groeide Vispring uit tot een internationaal topmerk, met bedden die nog steeds met respect voor het traditionele vakmanschap, volledig met de hand en met enkel natuurlijke materialen gemaakt worden. 

Over Hästens

Net als Vispring draagt ook Hästens een rijke geschiedenis met zich mee. Het verhaal van Hästens begint bij Pehr Adolf Janson, een Zweedse jongeman met grote ambities: meester-zadelmaker worden. In 1852, op 22-jarige leeftijd ontvangt Pehr Adolf zijn certificaat meester-zadelmaker van de koning van Zweden. In 1885 neemt zijn zoon, Per Thure, de zadelmakerij over en leven de meestertradities van de familie verder. Door de komst van de auto werd de vraag naar zadels echter steeds kleiner.

Per Thure paste zich snel aan de veranderende tijden aan en besluit zich te focussen op kussens, zittingen en matrassen van paardenstaarthaar. Naast zadels en harnassen maakte de zadelmaker namelijk ook de mooiste matrassen en lederwaren van paardenhaar. Het paard in hun logo is dus niet enkel een knipoog naar het paardenstaarthaar dat in de matrassen gebruikt wordt, maar ook een eerbetoon aan de oorsprong van Hästens als zadelmakers.

De iconische ruit van Hästens kwam er in 1978. Jack Ryde, vader van de huidige eigenaar van Hästens, introduceerde de blauwe ruit en kreeg meteen kritiek. Het blauw-wit ruitje was helemaal anders dan de oranje, bruine en groene modekleuren van die tijd. Nu, meer dan 40 jaar later, siert het Hästens ruitje nog steeds elk bed dat het atelier in Köping verlaat en staat het symbool voor de toewijding, vakmanschap en de kwaliteit van het merk.

Wat hebben Vispring en Hästens gemeen?

Beide merken onderscheiden zich door het gebruik van de betere natuurmaterialen. Daarmee creëren ze een zalig ligcomfort, een perfecte klimatisatie, een lange levensduur en een afwezigheid van synthetische of mogelijk schadelijke stoffen.

Wat zijn de verschillen tussen Vispring en Hästens?

Vispring 

 • Engels 
 • Kan ook zonder topper
 • Ligt steviger: je krijgt meer het gevoel 'op' het bed te liggen
 • Iedere matras bevat wol, afhankelijk van het type matras komt daar ook katoen, cashmere, zijde en/of paardenstaarthaar bij
 • Ruime keuze aan stoffen
 • Stijl: klassiek, chique, tijdloos
 • Bekende slapers: Lady Di, Sarkozy, George Clooney, …

Hästens

 • Zweeds
 • Wordt altijd met topper gecombineerd
 • Ligt zachter: 'nestgevoel', je krijgt meer het gevoel 'in' bed te liggen
 • Ieder type matras bevat wol, katoen en paardenstaarthaar
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar telkens met het iconische ruitje
 • Stijl: hip, jong, Scandinavisch
 • Bekende slapers: Beyoncé & Jay-Z, Ibrahimovic, Drake, …

Het kiezen van een nieuw bed blijft nog steeds sterk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij helpen jou graag in jouw zoektocht naar jouw droombed. Nog vragen? Kom gerust langs in onze showroom in Kortrijk, of contacteer één van onze Nachtwachters!