Welke matras bij schouderklachten?

Oorzaak van schouderklachten bij het opstaan?

In onze winkel hebben we vaak mensen over de vloer met pijn in de schouder en arm ’s nachts. Die schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo is een slechte werkhouding vaak de boosdoener, ook regelmatig dezelfde beweging maken of stress kunnen de oorzaak zijn van jouw schouderklachten. Ook schouderklachten na een operatie of door slijtage is mogelijk. Maar heb je vooral een stekende pijn in je schouder na het slapen of tijdens het slapen? Dan is het zeker verstandig om je matras eens goed te bekijken.

Stel jezelf eens volgende vragen bij het opstaan met pijn in de schouder:

  • Geeft mijn matras mij nog de nodige ondersteuning?

Krijg je nog de ondersteuning die je nodig hebt van jouw matras? Belangrijk is dat jouw ruggengraat een zo recht mogelijke lijn vormt wanneer je op je zij ligt. Het is natuurlijk mogelijk dat jouw lichaam in de laatste 10 jaar veel veranderde en je nu een andere ondersteuning nodig hebt van jouw matras.

Het kan ook goed zijn dat jouw matras aan vervanging toe is en die jou niet meer dezelfde veerkrachtigheid kan bieden als in het begin. Is het tijd om je matras te vervangen? Je leest het hier.

 

  • Zou mijn matras te hard kunnen zijn voor mij?

Misschien is jouw matras te hard en is dat de reden voor jouw schouderpijn. Slapen op een te harde matras zorgt voor te veel druk op de schouders, waardoor je - zeker als zijslaper - pijn in de schouder kan krijgen. Heb jij pijn in je schouder bij het slapen op je zij? Ontdek hier de andere symptomen die erop wijzen dat je matras te hard is.

Matras met schouderzone

Vraag je jou af welke matras het beste is tegen schouderklachten? Dan is het antwoord: ga op zoek naar een matras met schouderzone. Een goed uitgewerkte schouderzone is een must, zeker als je een zijslaper bent. Een zachte schouderzone zorgt er voor dat je schouders comfortabel kunnen wegzakken en de druk op de schouder wordt weggenomen.

De schouders en heupen zijn onze zwaarste lichaamsdelen, het is dus vanzelfsprekend dat deze lichaamsdelen een andere ondersteuning nodig hebben dan de rest van ons lichaam. Om die reden zijn er verschillende kwalitatieve matrassen met comfortzones op de markt.

Een merk dat heel veel belang hecht aan ergonomie en ergonomisch slapen is het Belgische Equilli. Dit merk biedt niet enkel een sterk uitgewerkte schouderzone, maar ook een taillezone en bekkenzone volledig aangepast aan jouw lichaam. Hier meer over Equilli.

Ook het merk Swissflex werkt met een uitgesproken zachtere schouderzone in hun lattenbodems. Dit wordt nog eens geaccentueerd door de bijhorende matras.

Meer over ergonomisch slapen.

Belang van een goed hoofdkussen bij schouderklachten

Vooral bij nekklachten wordt automatisch aan het hoofdkussen gedacht. Een hoofdkussen kan echter ook een belangrijke rol spelen bij schouderklachten. Maar, wat is een goed kussen bij schouderklachten?

Een goed ergonomisch hoofdkussen zorgt er voor dat de nekwervels steeds in een ontspannen positie blijven. Belangrijk is dat je nek de hele nacht goed ondersteund wordt en de nekholte mooi opgevuld is. De hoogte van jouw kussen speelt hierbij mee. Kies voor een goed hoofdkussen aangepast aan jouw matras:

  • Slaap je op een harde matras? Dan zakken je schouders minder diep weg en heb je een hoger kussen nodig.
  • Slaap je op een zachte matras of een matras met uitgesproken schouderzone? Dan zullen je schouders dieper wegzakken in de matras en kies je best een lager kussen.

De juiste combinatie van hoofdkussen en matras kan meteen al veel schouderklachten verlichten of verhelpen. Het kussen moet hoog genoeg zijn om jouw nek optimaal te ondersteunen en je schouders voldoende ruimte te geven. Ontdek hier al onze tips voor het kiezen van het beste hoofdkussen voor jou.

Heb je pijn aan je schouders na het slapen en ben je niet helemaal zeker welke matras het best bij je past? Contacteer ons of kom gerust langs in onze winkel, één van onze Nachtwachters helpt je met veel plezier verder!