Over ons

Team

Over De Nachtwacht...

De Nachtwacht

  1. Meesterwerk der Lage Landen, van de hand van Rembrandt
  2. Waakt bij nachte, zodat jij rustig kan slapen
  3. Experts in slaapgenot

Toen Kim Vanacker in 1997 samen met zijn echtgenote De Nachtwacht oprichtte, had hij al een pak ervaring in de matraswereld. Als verkoopverantwoordelijke voor matras tijk-fabrikant Monks International, onder leiding van Luc Tack (later Manager van het jaar 2014), ging hij in diverse landen op bezoek bij vrijwel alle Europese matrasfabrikanten. Hij wist dan ook zeer goed hoe verschillend de inhoud (en kwaliteit) van matrassen kon zijn, ook al oogden ze allemaal even mooi… 

Dat zorgde ervoor dat - toen hij besloot een winkelpand van amper 150 m2 te kopen op Bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk - hij zeer snel het vertrouwen won van grote merken als Swissflex, Auping en Magnitude. Voor Kim was het toen reeds duidelijk dat hij alleen kwaliteitsbedden wilde aanbieden. Die insteek bleek de juiste te zijn. In 2007 werd de winkel uitgebreid tot een totale winkeloppervlakte van 600 m2. In 10 jaar tijd groeide De Nachtwacht uit tot een gevestigde waarde in Vlaanderen.

Tot het noodlot toesloeg. In de nacht van 2 op 3 oktober 2009 teisterde een brand de Pottelbergsite waar De Nachtwacht gevestigd was. Door de brand in het aanpalend pand werd de winkel totaal verwoest. De Nachtwacht moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie en vond die in een voormalige vlasloods en autogarage in de Meensesteenweg in Kortrijk. In 2010 konden de deuren van deze nieuwe vestiging geopend worden. De Nachtwacht wordt sindsdien door heel wat merken en fabrikanten de mooiste slaapwinkel van België genoemd… 

Kim bleef steeds trouw aan zijn uitgangspunt uit 1997: alleen de beste Europese merken krijgen er een plaats. Zo komt het dat je er vandaag zelfs topmerken als Vispring en Hästens kan vinden. Niettegenstaande De Nachtwacht steeds groter werd, bleef het familiale karakter behouden: ondertussen werden Mathilde en Victore Vermote (nichtjes van Kim) mede-zaakvoerders. En ook zij delen de kwaliteits-ambities van Nonkel Kim. 

Wordt dus vervolgd…

Maak kennis met ons fijn team

Het team van De Nachtwacht? Dat is één grote familie. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Allemaal met die ene missie voor ogen: tot het uiterste gaan voor het bed dat het best bij jou past!

Binnenkijken bij De Nachtwacht

De Nachtwacht in Kortrijk wordt wel eens de allermooiste slaapspeciaalzaak van België genoemd. Ontdek onze troeven en vind jouw ideale bed in onze slaapwinkel.