Emperior silk

Emperior Silk: zijden kussenslopen en dekbedovertrekken

Niet enkel jouw bed en matras, maar ook jouw bedlinnen kan je op weg helpen naar een perfecte nachtrust. Het Nederlandse Emperior Silk specialiseert zich in een product dat al ruim 4500 jaar als het ultieme luxeproduct gezien wordt: zijde.

Maar een zijden kussensloop en dekbedovertrek stralen niet enkel luxe uit, zijde brengt ook vele andere voordelen met zich mee!

De bijzondere voordelen van zijde

 • Temperatuurregulerend, vochtregulerend en isolerend
 • Zijdeproteïnen helpen de huid jong te houden
 • Sterk maar toch heel soepel en licht van gewicht
 • Hypoallergeen en antibacterieel
 • Zijde is een natuurproduct
 • Mooie en natuurlijke glans

Het intensieve productieproces van zijde

Zijde is afkomstig van de zijderups, die er zo’n 5 dagen voor nodig heeft om een cocon te spinnen met zijdedraad. Alleen de beste zijde cocons worden gebruikt - uitgezocht op grootte en kleur - en geweekt in heet water. Hierdoor lost het bindmiddel tussen de zijdedraden op en is het mogelijk om de draden van de cocon af te rollen.

Het ontrafelen van de cocons gebeurt met de hand, zodat er zo weinig mogelijk draadbreuk op kan treden en de levensduur van jouw zijden kussensloop of dekbedovertrek verlengd wordt. Het reinigen van de zijde is een natuurlijk proces, zonder toevoeging van chemicaliën.

De zijden kussenslopen en dekbedovertrekken van Emperior Silk worden allemaal uitsluitend gemaakt van moerbei zijde. In tegenstelling tot wilde zijde, biedt moerbei zijde tal van voordelen. Wilde zijde bestaat uit korte vezels – het afval van de lange vezels van moerbei zijde – en biedt niet diezelfde voordelen, daardoor is het ook niet geschikt voor bedlinnen. Meer lezen over het verschil tussen de verschillende soorten zijde kan je op onze blog met allerhande slaapadvies.

Een zijden kussensloop of dekbedovertrek bij De Nachtwacht

Emperior Silk biedt verschillende modellen en kwaliteiten van zijden dekbedovertrekken en zijden kussenslopen. Contacteer ons of kom gerust langs in onze winkel, wij helpen jou graag bij het uitkiezen van de perfecte zijden kussensloop of dekbedovertrek voor jou.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw zijden kussensloop en dekbedovertrek raden we aan om deze te wassen met een speciaal wasmiddel voor zijde, steeds verkrijgbaar bij ons in de winkel.

 • Wat is het verschil tussen zijde en satijn?

  Er bestaat veel verwarring tussen zijde en satijn. Wij leggen het snel even voor je uit!

 • De voordelen van slapen op een zijden kussensloop

  Een schoonheidsbehandeling terwijl je slaapt!

  Wat is het verschil tussen zijde en satijn?

  Er bestaat veel verwarring tussen zijde en satijn. Wij leggen het snel even voor je uit!

  De voordelen van slapen op een zijden kussensloop

  Een schoonheidsbehandeling terwijl je slaapt!