De voordelen van slapen op een zijden kussensloop

Met zijde geniet je van een schoonheidsbehandeling terwijl je slaapt! Vele sterren, dermatologen en kappers zweren terecht bij slapen op een zijden kussensloop. De bijzondere eigenschappen van zijde brengen vele voordelen met zich mee, wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

Zijde, een schoonheidsbehandeling terwijl je slaapt

1. Slapen op een zijden kussensloop gaat rimpels tegen

Een goede nachtrust is volgens ons Nachtwacht Team (en vele anderen) het grootste geheim voor een jeugdige uitstraling. Maar wist je ook al dat je met een zijden kussensloop nog meer kan halen uit je schoonheidsslaap?

Zijde heeft de eigenschap glad te maken in plaats van te kreuken. Een zijden kussensloop en zijden lakens zijn zo glad dat je huid eroverheen glijdt. Na een nachtje slapen op een zijden kussensloop zal je dan ook opstaan zonder slaapvouwen in het gezicht, op die manier kan je rimpels op lange termijn vermijden. En, geef toe, dat willen we toch allemaal?

zacht_roze_zijde_sloop_emperiorsilk

2. Een mooie en gezonde huid dankzij de zijden kussensloop

Een zijden kussensloop zit vol proteïnen (eiwitten), aminozuren en antioxidanten. Deze voeden en behouden de natuurlijke vochtbalans van jouw huid en haar terwijl je slaapt. In tegenstelling tot andere stoffen absorbeert zijde geen vocht, maar heeft het een vochtregulerende werking. Belangrijk, want wie een droge huid heeft krijgt eerder rimpels.

Ook na het wassen blijven de aminozuren, eiwitten en antioxidanten in zijde intact! Twijfel je over hoe je jouw zijden kussensloop mag wassen, contacteer dan gerust één van onze Nachtwachters. Wij hebben het juiste product in huis en helpen jou graag verder. Het speciaal zijdewasmiddel van Emperior Silk is volledig op de kenmerken van de zijdevezel afgestemd.

3. In de strijd tegen acne en puistjes met een zijden kussensloop

Zijde is hypoallergeen (bye, bye huisstofmijt!), antibacterieel en heeft als bijkomende eigenschap dat het de talgproductie in het gezicht en het haar reguleert. Doordat zijde minder wrijving aan de huid veroorzaakt, wordt er automatisch minder talg aangemaakt. Heel positief voor wie last heeft van een vette huid of vettig haar. Door de gladheid van zijde wordt slapen op een zijden kussensloop en zijden lakens vaak aangeraden aan mensen met een gevoelige huid, acne, psoriasis of eczeem.

Zijden beddengoed van Emperior Silk_kussensloop

4. Ook je haar baat bij het slapen op een kussensloop van zijde

Zijde zorgt er niet enkel voor dat je haar minder rap vettig wordt en gehydrateerd blijft, het is ook het geheim voor glad en glanzend haar! Sta jij ’s morgens vaak op met haar dat volledig in de knoop ligt? Door te slapen op een zijden kussensloop kan je zo’n bad hair day vermijden. Ook je brushing zal langer mooi in model blijven.

5. Met zijde upgrade je jouw kamer naar een vijfsterrenhotel

Zijde geldt al ruim 4500 jaar als het ultieme luxeproduct. Wist je dat: in China, de bakermat van het zijde, vroeger zelf enkel de keizer zijde mocht dragen! Die zijden kussensloop is dus niet alleen goed voor jouw huid en haar, maar je gunt jezelf er ook gewoon een heerlijk verwenmoment mee. En dat kan geen kwaad, toch?

Nog vragen? Contacteer ons gerust of kom eens langs in onze showroom te Kortrijk en ontdek de zijden kussenslopen van Mikmax en Emperior Silk!  

Ontdek onze webshop

Bestel of reserveer online jouw favoriet bedlinnen en textiel.