Wat betekent momme bij zijde?

Misschien hoorde je er wel al van of misschien zegt het je helemaal niets, maar ‘momme’ is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van jouw zijden kussensloop of dekbedovertrek.

Momme – afgekort ‘mm’ – is een Japanse maateenheid die het gewicht per vierkante meter zijde aanduidt en slaat dus eigenlijk op de kwaliteit van de zijde. Je kan het gemakkelijkst vergelijken met TC of thread count bij katoen.

Waarom rekening houden met momme bij zijde?

Zoals hierboven al vermeld werd, vertelt het aantal momme dat gebruikt werd je iets over de kwaliteit van jouw zijden kussensloop of zijden dekbedovertrek:

  • Hoe hoger de momme, hoe duurzamer de zijde en hoe geschikter voor regelmatig gebruik
  • Hoe hoger de momme, hoe frisser de zijde zal blijven aanvoelen bij hoge temperaturen (22 en 25 mm is ideaal) 
  • Hoe hoger de momme, hoe meer zijde gebruikt werd en hoe zachter, gladder en luxueuzer de zijde zal aanvoelen
  • Hoe hoger de momme, hoe meer souplesse de zijde heeft en hoe mooier het zijden bedlinnen dus zal vallen en presenteren op jouw bed

Ben je op zoek naar zijden beddengoed? Dan zorg je er best voor dat het minimum momme 19 heeft. Zijden bedlinnen van 19 momme is goede kwaliteit, een lagere momme van bijvoorbeeld 12 of 16 is eigenlijk te dun voor bedlinnen en heeft een veel kortere levensduur. Vanaf 22 momme zijde (dit komt overeen met ongeveer 100 g/m2) spreken we van topkwaliteit en geniet je optimaal van de voordelen van zijde.

Onze zijde merken Emperior Silk en Mikmax maken enkel zijden bedlinnen van 22 momme. Nog vragen over onze zijden kussenslopen en dekbedovertrekken? Contacteer ons, één van onze Nachtwachters helpt je graag verder!