Welke matras moet op mijn boxspring?

Wat is een boxspring?

De naam boxspring komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘doos met veren’. De reden voor deze naam is het gestoffeerde onderstel, bestaande uit een frame met veren (ressorts). Slapen op een boxspring heeft verschillende voordelen. De keuze van het soort matras dat op uw boxspring komt is daarbij belangrijk. Wij raden onze klanten steeds een pocketveren matras aan. 

Pocketveren matras

Bovenop het boxspring bed komt de matras met pocketveren (die best afgedekt zijn met natuurlijke en elastische materialen). Pocketveren zijn individueel verpakte metalen veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen en zo de optimale ondersteuning voor jouw lichaam bieden.

Een boxspring combinatie is dus eigenlijk een twee-matrassensysteem van ressorts op ressorts: een matras met pocketveren op een gestoffeerd onderstel met veren. Omgekeerd komt een pocketveren matras ook het best tot haar recht op een boxspring-onderstel, waar elke pocketveer in de matras de ideale steun vindt om juist in en uit te veren.

Waarom geen latex, koudschuim, traagschuim of polyether matras?

Belangrijk advies is dat je bij de keuze van een nieuwe boxspring NIET kiest voor een combinatie met een:

  • matras van latex
  • matras van koudschuim
  • matras van traagschuim
  • matras van polyether

In de eerste plaats zorgt de juiste combinatie van matras en onderstel voor een beter gevoel. Zo zal een schuimmatras op een boxspring-onderstel een eerder doods gevoel creëren. Deze combinatie zorgt daarbij vaak niet voor voldoende ondersteuning. Doordat een goede lattenbodem is opgebouwd uit verschillende meer uitgesproken zones, moet de matras over het algemeen 'minder werk doen'. In dat geval is een schuim- of latexmatras wel zeer geschikt.

Op een boxspring-onderstel is daarentegen een matras nodig die het meeste werk doet, dit is het geval bij een goede pocketveren matras. Een pocketveren matras op een boxspring-onderstel is dus steeds de beste combinatie. Daarnaast zorgt de juiste combinatie van producten van goede kwaliteit ook voor een betere ventilatie en bijgevolg ook een langere levensduur van matras en onderstel.

Kom gerust eens proefliggen in onze showroom of stel ons jouw vragen online, we helpen je graag bij het vinden van jouw droombed!