Welke matras kies ik best bij last van allergieën?

Een groot aantal van onze klanten heeft last van allergieën. Om jezelf een goede nachtrust te garanderen, en komaf te maken met die loopneus, het niezen en waterige ogen, is het belangrijk om rekening te houden met jouw allergie bij de keuze van jouw bed. De meest voorkomende is een allergie door de huisstofmijt. Dit beestje is nog geen millimeter groot, houdt van warmte, vocht en voedt zich met schimmels en huidschilfertjes. Het aantal Belgen dat last heeft van een huisstofmijtallergie wordt op tien procent geschat. Ook last van een allergie? Lees hieronder verder waar je best rekening mee houdt bij de zoektocht naar jouw nieuwe bed:

Op welke bodem ligt jouw matras?

Let bij allergieën vooral op de matrasdrager. Een boxspring onderstel is meer gesloten dan een spiraalbodem of lattenbodem en zal dus moeilijker zijn om schoon te maken of te stofzuigen. 

Let op: op een boxspring onderstel raden wij steeds een pocketverenmatras aan, lees hier waarom! 

Afneembare matrashoes of anti-allergische matrasbeschermer

Bij allergieën bevelen wij een matras met afneembare hoes aan. Controleer daarnaast ook zeker of de matrashoes of tijk op 60° gewassen mag worden. Bij ernstige allergieën raden we aan om jouw hoes om de 6 weken te wassen.

Heb je reeds een matras zonder afneembare tijk en wens je geen nieuwe aan te kopen, dan raden wij jou zeker een anti-allergische matrasbeschermer aan die je rond jouw matras kan doen. De matrasbeschermers van Smartsleeve maken gebruik van actieve Probiotica, een microbiologische toevoeging die helemaal niet schadelijk is voor jou, maar er wel voor zorgt dat de mijten wegblijven. Het helpt dus bij het creëren van een schone en frisse slaapomgeving. Ook de matrashoezen rond de matrassen van Equilli en Magnitude bevatten probiotica.

Tip: steek jouw matrasbeschermer eens in de diepvries, dit doodt eventuele bacteriën.

Andere tips om jouw kamer en matras allergeenvrij te houden

Houd ook jouw kamer allergeen vrij door stofophoping te voorkomen

  • vermijd gordijnen en tapijt
  • stofzuig onder het bed
  • laat geen kleren rondslingeren in de kamer
  • vermijd boeken of knuffels in de kamer
  • zorg ervoor dat jouw kamer regelmatig verlucht wordt, het raam iedere dag een kwartiertje laten openstaan is ideaal (lees hier waarom je jouw raam best niet langer laat openstaan
  • leg het bed open wanneer je opstaat

Nog vragen? Kom gerust eens langs in onze showroom of contacteer ons voor meer info.