Vermijd rugklachten met de juiste matras!

Op een slechte matras slapen, kan rugpijn verergeren of zelf veroorzaken. Kies daarom voor een ergonomische matras die aangepast is aan je slaapprofiel zodat de spieren volledig ontspannen en je ’s morgens gezond aan de nieuwe dag kan beginnen. De Nachtwacht helpt je graag in de zoektocht naar de perfecte matras voor jouw rug.

Een pijnloze rug start met een goede nachtrust

Lage rugpijn is een frequent voorkomende klacht bij volwassenen. Heb je er ook last van?

Leg je dan niet neer bij deze rugklachten. Een kwalitatieve matras die aangepast is aan jouw slaaphouding is een noodzakelijke stap en kan veel verlichting met zich meebrengen.

Het is niet zo dat er een ‘beste matras tegen rugpijn’ bestaat. De keuze voor een matras is persoonlijk en afhankelijk van wat je het meest comfortabel vindt. De vraag is niet alleen of je een hardere of zachtere matras nodig hebt. Meerdere factoren zijn hierbij van belang. Naast flexibiliteit en veerkrachtigheid moet ook rekening gehouden worden met temperatuursregulatie en vochtafdrijving.

We gaan op zoek naar de matras die je op het lijf geschreven is en die aan jouw verwachtingen voldoet.

Met dit in het achterhoofd raden wij dan ook af om snel een matras op internet te kopen. Ondanks de uitgebreide informatie die bij heel wat online verkopers te vinden is, mis je een belangrijke factor als je een matras online koopt. Je weet niet hoe de matras aanvoelt als u er effectief opligt. In onze ruime winkel daarentegen kan je iedere matras uittesten en weet je door de gerichte vragen van onze experts snel waarop je moet letten. 

Welk materiaal is het best voor voor mijn rug?

Uit welk materiaal jouw matras uiteindelijk bestaat is eigenlijk van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat je comfortabel ligt op jouw bed en dat je bij het kiezen van een matras rekening houdt met de 4 belangrijke factoren bij het kopen van een matras:

  • Slaaphouding: Ben je een buikslaper, zijslaper of rugslaper?
  • Comfort: Verkies je soft, medium-firm of firm?
  • Drukpuntverlichting: Last van gevoelige gebieden van jouw lichaam (vb. schouders)?
  • Temperatuur: Ben je een zweter of heb je het snel koud?

We vergelijken onze kwalitatieve matrassen bij De Nachtwacht vaak met topmerken van schoenen:

Soms zijn er mensen die behoefte hebben aan schoenen met steunzolen. Ze hebben specifieke problemen of preventief omdat ze hun lichaam zwaar belasten. Een volledige dag aan een bureau werken, is bijvoorbeeld een zeer zware belasting voor de rug…

Wel, deze vergelijking gaat perfect op voor het merk Equilli: mensen met rug- en nekklachten willen een matras op maat van hun lichaam en slaaphouding.

Ergonomisch matras van Equilli

De Equilli-matras werd ontwikkeld aan de afdeling Biomechanica aan de KU-Leuven, in samenwerking met specialisten van de rugschool van Gasthuisberg en de Slaapkliniek van Antwerpen.

De matras is uit verschillende modules opgebouwd, die zo gekozen worden, dat je ruggengraat ideaal ondersteund is waar nodig en meegeeft waar nodig. Zo kunnen je spieren en tussenwervelschijven optimaal recupereren.

 

Neem contact op met De Nachtwacht of raadpleeg een slaapadviseur in de showroom om jou te begeleiden naar het perfect matras op maat.