Een boxspring kopen? Sta stil bij deze punten.

De boxspring is populairder dan ooit! Door zijn populariteit heb je een groot aanbod op de markt, wat de keuze niet gemakkelijker maakt. Door stil te staan bij deze punten ben je alvast een goed eind op weg!

1. Instaphoogte

De instaphoogte wordt door 3 zaken beïnvloed:

  • De hoogte van de boxspring zelf
  • De poten-set
  • De dikte van jouw matras en/of topper

Afhankelijk van deze 3 keuzes zal de hoogte van jouw bed variëren. De ideale instaphoogte valt net onder het knikpunt van de knie met een gemiddelde hoogte van 60 - 65 cm. Hierdoor stap je gemakkelijk in en uit het bed. Echter is dit een persoonlijke keuze. Wens jij bijvoorbeeld een royale look net zoals op hotel? Dan kan je door middel van hogere poten of een dikkere matras, de instaphoogte verhogen.

Elke dag een hotelgevoel? Check!

2. Ergonomie

Een goede boxspring bestaat uit een houten frame met daarbovenop pocketveren. De pocketveren zijn verpakt in afzonderlijke textielzakjes en vormen rijen. Afhankelijk van de staaldraad die gebruikt is voor de veren zal de de elasticiteit variëren. Zo ontstaan er verschillende comfortzone’s waarbij je op de punten waar het nodig is, dieper zal liggen of net wat meer het gevoel zal hebben, op de matras te liggen. De bedoeling is dat de veren ondersteunen en de vorm van jouw lichaam volgen zoals een tweede ruggengraat.

Jouw slaaphouding, lengte, gewicht, bodytype en eventuele fysieke klachten zullen mede bepalen waar en hoe de comfortzones dienen opgebouwd te zijn. Neem dan ook voldoende de tijd om je te laten adviseren door de experts bij een bezoek aan een slaapwinkel.

Onze nachtwachters staan klaar om jou vrijblijvend uitleg te geven. Boek hier jouw afspraak aan onze showroom.

3. Ventilatie

De veren in de boxspring hebben naast een ondersteunende, ook een ventilerende functie. De open structuur tussen de veren zorgt voor een betere ventilatie en vochtregularisatie. Hierdoor zal je minder snel zweten en een frisser gevoel behouden gedurende de nacht. Kies je daarnaast om de bovenste laag te laten afwerken met katoen, paardenhaar of wol? Dan zal je dit gevoel enkel nog versterken.

De combinatie met de juiste matras is echter belangrijk! Idealiter kies je voor een matras met pocketveren voor bovenop de boxspring. Bij deze boxspringcombinatie werken de pocketveren samen voor een optimale ondersteuning van jouw lichaam en opnieuw zullen de veren in de matras ervoor zorgen dat er voldoende ventilatie mogelijk is.

4. Gestoffeerde of witte matras

Een gestoffeerde matras is bekleed met dezelfde stof of met leer zoals de boxspring. Dit zorgt voor een luxueuze uitstraling net zoals op hotel. Maar ook de klassieke ‘witte’ matrassen zijn perfect te gebruiken op een boxspring onderstel. Heb je nog een matras in goede staat? Dan dien je niet automatisch een nieuwe aan te schaffen.

Denk goed na of je voor 2 enkele of een dubbele matras gaat, jouw partner kan namelijk een ander slaaphouding hebben en dus ook nood hebben aan een andere hardheid of verdeling van comfortzone’s volgens bodytype.Testen is dus de boodschap! 

Door gebruik te maken van een matraswig of ook wel ‘pont d’amour ‘genoemd, heb je geen last van die vervelende split en geniet je elk van een gepersonaliseerd ligvlak.

 

5. Topmatras

Een topmatras is geen must maar zorgt wel voor dat tikkeltje extra comfort. Een topmatras of ook wel topper/topdekmatras genoemd, is een dunne matras voor bovenop de gestoffeerde of witte matras. Een bijkomend voordeel, is de beschermende factor. Door dit extra laagje, maak je minder kans op vlekken op jouw boxspring/matras. Maak je toch een vlek? Dan past de topperhoes gemakkelijk in de wasmachine! Lees hier alle voordelen van een topmatras.

6. Standaard of verstelbaar?

Boxspring hebben een lange levensduur, je denkt dus best op lange termijn of je al dan niet meerwaarde ziet in een motorisch of manueel verstelbare boxspring. Daarnaast is het achteraf niet mogelijk om deze om te bouwen, je keuze is dus definitief.

De periode dat iedereen dacht een verstelbare boxspring enkel voor de oudere generatie bestemd was, is gedaan. Ook vrouwen tijdens hun zwangerschap of mensen die revalideren herkennen de meerwaarde van een verstelbare boxspring.

Ben je iemand die graag een boekje leest of nog even tv kijkt in bed en dus graag comfortabel rechtop zit? Dan kan een verstelbare boxspring zeker bijdragen aan jouw comfort! Benieuwd naar nog meer voordelen? lees het hier!

7. Zorg voor een samenhangende look in je slaapkamer

Boxsprings heb je in alle mogelijke kleuren, met - of zonder hoofdbord, gestoffeerd of naturel, enz. Neem foto’s of maak een stalen map van jouw slaapkamer en neem deze mee bij jouw bezoek aan de winkel! Zo creëer je een samenhangende look!