Matras topper

Wat is een matras topper?

Een oplegmatras, ook wel topmatras of matras topper genoemd, is een dun matrasje dat je bovenop een dikkere matras legt. Een matras topper heeft verschillende voordelen, geen overbodige luxe dus.

Het verzacht jouw harde matras en zorgt ervoor dat essentiële drukpunten van jouw lichaam minder worden belast. Je krijgt dan ook gelijk meer het gevoel dat je eindelijk in jouw bed ligt, in plaats van erop.

Slaap is een van onze eerste levensbehoeften en brengt onze geest en ons lichaam tot rust. Geeft jouw bed je net niet de rust en het comfort waar je aan het einde van de dag zo naar verlangt? Laat je dan omarmen door het knusse gevoel van een matras topper.

Praktische oplossing

De matras topping komt uit Scandinavië en het Scandinavisch slapen komt tegenwoordig voor in vele vormen, voor elke wens en elk bed. Ook als je al een fijne matras hebt, kan een matras topper je zeker dienst doen.

Wil je geen slapeloze, oncomfortabele nachten en langer genieten van jouw bed? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden die slaapspeciaalzaak De Nachtwacht jou te bieden heeft of vraag informatie aan.

Meer info arrow

Voordelen van een matras topper:

 • Zacht & knusser gevoel
 • Minder drukpunten
 • Vermindert de storende boord tussen twee matrassen
 • Verlengt de levensduur van jouw matras
 • Vereenvoudigt het opmaken van jouw bed bij meegestoffeerde matras

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Wij werken enkel met dé beste merken


Meer merken arrow

  Matras toppers ter bescherming

  Matras toppers beschermen niet alleen jouw lichaam en comfort, maar ook jouw ondermatras. Het is dan ook een goede investering als je de levensduur van jouw matras wil verlengen.

  De oplegmatrassen bieden bescherming en een verhoogde hygiëne aan jouw klassieke verenmatrassen en natuurlijk ook jouw boxpring.

  Bij een gestoffeerde ondermatras wordt jouw bed opmaken daarnaast een stuk gemakkelijker, aangezien jouw hoeslaken dan enkel over het topmatras hoeft. Hiervoor hebben we in onze winkel speciale topper hoeslakens met kleine hoeken verkrijgbaar. 

  Splittopper

  Heb je twee losse matrassen en wil je een matras topper van 180x200? In het geval van nood wordt de split tussen twee matrassen verminderd wanneer je kiest voor een splittopper.

  Topdekmatras traagschuim, latex en meer bij De Nachtwacht

  Een traagschuim matras topper is thermo-elastisch en wordt gevormd door jouw lichaamswarmte, zodat je als het ware wegzakt in je dekmatras en de druk op jouw lichaam aanzienlijk wordt verlaagd. Omdat de meeste matras toppers warmer zijn doordat je dieper in jouw bed ligt, zijn er ook varianten met ventilerende materialen.

  Heb je het al snel te warm in bed? Een talalay latex matras topper met een vulling van melksap uit rubberbomen of een matrastopper van ander ventilerend materiaal, zoals kamelenhaar, paardenhaar of katoen is dan een betere keuze dan een matras topper van traagschuim of een koudschuim matras topper.

  Wil je geen slapeloze oncomfortabele nachten en voortaan langer genieten van jouw bed? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden die slaapspeciaalzaak De Nachtwacht jou te bieden heeft of vraag informatie aan.

   ‘Wachtmerries’ vermijden?